Korujen puhdistamisella pidennät korun käyttöikää

Huoltamalla korusi säännöllisesti,

varmistat sen,

että koruistasi on sinulle pidempään iloa.

Koruille on olemassa puhdistusaineita, jotka ovat helpoja ja vaivattomia, joten säästyt suuremmalta päänvaivalta. Suosittelemme Hagerty-puhdistussarjaa, sillä se on suunniteltu vartavasten koruille. Sarjasta löytyy erilaisia liinoja, tahnoja ja nesteitä kaikille materiaaleille ja hinnat ovat erittäin edullisia, eikä puhdistamiseen mene kuin muutama minuutti. Näin ollen on viisasta unohtaa hammastahna tai muut foliosuola-viritykset, koska siinä on aina riskinsä jopa pilata koru.

Mikäli käytät korua päivittäin, on hyväpuhdistaa koru suunnilleen viikottain.

Jos taas käytät korua enemmänkin vain viikonloppuisin, korulle riittää, että sen puhdistaa suunnilleen 1-2 kuukauden välein.

Harvemmin käytettynä, esimerkiksi juhlakorut kannattaa puhdistaa todennäköisesti ennen juhlaa (mahdollinen tummuminen) ja erityisesti juhlan jälkeen, sillä ihosta erittynyt rasva kun jää koruun pitkäksi aikaa ja asetetaan rasiaansa, niin se pinttyy helpommin kiinni.

Sali, auringonotto, uiminen, siivous, jumpat, leipominen, likaiset ja raskaat työt ovat tilanteita, joissa korut on viisainta riisua pois. Hiki, lika, erilaiset emäksiset aineet ja ihon rasva syö korua. Korulle pelkkä suihkussa käynti ei myöskään riitä, sillä korussa on paljon pieniä sopukoita, jonne lika saattaa myös jäädä muhimaan. Ehkä koruun jää suihkussa myös saippuaa ja alkaa ihoärsytys.

Pelkällä kotipuhdistuksellä selviää hyvinkin pitkälle, mutta toisinaan koru kannattaa käyttää myymälässämme, jotta voimme tarkistaa esimerkiksi timanttien kiinnitykset, jottei suurempia vahinkoja pääse tapahtumaan.

Koruista helmi on materiaalinen herkkä, sillä sen hohto sammuu nopeasti, jos sitä käyttää väärin. Helmikorut täytyy pukea viimeisenä ja riisua ensimmäisenä. Tämä tarkoittaa sitä, että meikit, hiuslakat ja parfyymit täytyy laittaa ensin ja sittenpukea korut. Helmikorujen kanssa ei saa mennä suihkuun.

Valkokultaisia koruja kannattaa aika ajoin myös rodinoida, jos korun luontainen keltaisuus alkaa paistamaan läpi. Tällöin, kun seppä rodinoin korun, hän myös tarkistaa kivien kiinnitykset, puhdistaa korun huolella ultraamalla ennen rodinointia ja lopulta rodinoi korun, on lopputulos kuin uusi, ja enemmän kuin hintansa arvoinen huolto.