OSKAR MARIN

Nikolain kaupungin maistraatille

Arvoisalle maistraatille saan minä nöyrimmästi ilmoittaa, että olen vastaanottanut L.Ahlbäckin perillisten kellosepänliikkeen, kauppatorin vieressä, tässä kaupungissa ja jota tointa tulen jatkamaan, sillä toiminimellä kuin alla oleva allekirjoitus osoittaa." Waasassa, 7. p:nä Lokakuuta 1898. Oskar Marin”

Näin sai alkunsa Marinin kultasepänliike. Liike oli Vaasan keskeisimmällä paikalla, Alatorilla. Perheettömänä Marin testamenttasi yrityksensä omille juoksupojilleen, joiden suvussa liike periytyi eteenpäin.  Vuonna 2007 tuli meidän vuoro: minä ja äitini Marjatta ostimme liikkeen edellisiltä omistajilta.

Korun ja kellon kauneus lämmittää sydäntä. Korun loiste kirkastaa juhlan. Kellon tyylikkyys tai hauskuus piristää arjen. Ne ovat asusteita, jotka eivät ole välttämättömiä. Sen sijaan niitä tarvitaan tuomaan hyvä mieli itselle.

Marinin liikkeen ytimessä on kaikkien vuosien aikana säilynyt tärkeä perusajatus: Kaunis esine on tarkoitettu omistajalleen iloksi. —Meidän tehtävänämme on valita liikkeeseemme koruja ja esineitä, joilla asiakkaat voivat kertoa oman elämänsä tarinaa. Milloin teräskoruin, toisena päivänä vaikka timantein.  Pääasia on, että kaunis esine tuo hyvän mielen itselle.  Hyvän mielen loiste on timanttiakin kirkkaampi.

Krista Siljamäki, yrittäjä, kultasepänliike Oskar Marin